divendres, 28 d’abril del 2017

ORIGEN DE LA MUIXERANGA D'ALGEMESÍ

      Tothom coneix la tradició dels Castellers de Vilafranca o de Tarragona, però molts pocs saben que el seu precursor el tenim açí a la terra, són les Muixerangues d'Algemesí. Coneguem el seu origen?
      Les més antigues cròniques escrites que la vinculen a Algemesí daten del primer terç del segle XVIII, però de la seva constant i ferma presència molt bé pot pensar-se en un origen molt més antic. Concretament la tradició diu que la festa es remunta a 1247, quan es va trobar una imatge mariana en el tronc d'una morera, que dóna lloc a una processó, danses i música d'origen pagà com de fe pels carrers de la localitat valenciana. Per tot això és pel que la UNESCO la reconeix com a patrimoni immaterial de la Humanitat. Sent que la tradició ha estat transmesa de generació en generació.
      Si ens atenim a referències de cròniques, la data de 1724, celebració de les primeres festes solemnes en honor de la Mare de Déu de la Salut, podria ser la més antiga que la vincula a la Festa; però si tenim en compte la constatació documental dels Llibres de Comptes de la Vila, des de 1733 i des de llavors, ja amb cadència anual al liquidar el sou als dolçainers que tocaven a la Festa, és el més exacte fita cronològic.
      La muixeranga d'Algemesí va celebrar el 2013 el 40 Aniversari des que el 1973 gairebé desaparegués i en tal ocasió celebro amb un acte commemoratiu un homenatge multitudinari a les 30 persones que el 1973 van aconseguir treure a endavant un dels balls més simbòlics de València, avui ja una festa Patrimoni de la Humanitat. (Font: Wikipedia)

dimarts, 25 d’abril del 2017

LA IMPORTÀNCIA DE PARLAR BÉ

      Actualment, vivim en un món en continu canvi. La globalització afavorix que ens arribe informació de tots els racons del món, i això provoca canvis en l'educació, a la nostra escola.
       Aquesta barreja de cultures i nous invents ens fa que ens arriben nous termes, noves idees, les quals hem d'incorporar en el nostre parlar. Per això, cal ampliar la terminologia de la llengua, i amb això una normalització terminològica.
      En el cas de la llengua valenciana hem de tindre en compte la situació de diglòssia actual front al castellà, perquè una invasió de manlleus i calcs, principalment derivats de l'anglés, pot provocar una situació més minoritzada de la llengua.
      El valencià te les ferramentes per a crear els neologismes que substituïsquen els mots que ens arriben d'altres llengües, d'aquesta manera crearem formes més genuïnes per a la llengua. La llengua és un patrimoni cultural el qual hem de preservar i defendre, fins i tot, d'altres llengües.
      Per concloure, cal dir que si és important la normalització terminològica del valencià, tambè ho és la necessitat d'incloure un plurilingüisme ferme i sòlid al nostre sistema educatiu i a la nostra societat. Però, aquest ja és un altre tema.

dissabte, 22 d’abril del 2017

EXEMPLE DE COREOGRAFIA

     Com bé sabeu, després d'haver practicat nombroses figures en parelles, formant trios i treballant en grup, ara arriba el moment de crear una coreografia de acroesport sota un suport musical. Heu deixar fluir la vostra imaginació i creativitat per realitzar un muntatge original on empleeu figures i elements que domineu i us resulten atractius per a realitzar la coreografia.
      Açí us deixe un exemple de com fer una coreografia d'acroesport fent ús de figures senzilles (hi ha alguna més complexa), en parelles, trios i en grup.
      Fixeu-vos bé en la importància de la música a l'hora de seguir els ritmes en els enllaços entre figura i figura, així com la utilització d'elements acrobàtics (tombarelles, roda lateral, flic-flac, etc.) per a les transicions o desmuntatges de les figures .
      Espere que aquest bonic exemple us serveix d'ajuda i us motive per realitzar i crear la vostra pròpia coreografia.

                
      Us ha agradat? Doncs ara és el moment que us ajunteu amb els vostres companys del grup i posar-vos a pensar i debatre quines figures aneu a utilitzar, quina música aneu a emprar, quin paper o rol agafa cadascú de vosaltres, i la resta de detalls.
      ÀNIM I A TREBALLAR!

dimecres, 5 d’abril del 2017

PRESENTACIÓ

      Hola a tots i totes i benvinguts al meu blog d'educació física. Sóc Alfredo Albert, professor d'aquest institut en la matèria d'educació física, llicenciat en Ciències de l'Educació Física per la Universitat de València, Titulat en TAFAD (Tècnic en Activitat Física i Animació Esportiva) i nascut a Elx, al sud de la Comunitat Valenciana.

      Amb aquest blog pretenem impartir els continguts de la matèria d'educació física de manera divertida i entretinguda, diferent a la tradicional. Així, tots els alumnes i les alumnes tindreu accés ràpid i immediat als continguts i activitats de l'assignatura, també podreu accedir a molt material de suport per desenvolupar la unitat didàctica de acroesport i acrogimnàstica amb més facilitat i de manera integral.

      A més a més, en aquest blog haureu de incloure les vostres activitats i exercicis realitzats a classe, així com la coreagrafía final, per poder compartir amb mi i amb els vostres companys totes les vostres experiències i inquietuds.


      Espere que us agrade i ho aprofiteu. 

INSTRUCCIONS PEL LLIURAMENT DEL VÍDEO-COREOGRAFIA

     Com bé sabeu, tota aquesta feina que heu anat fent al llarg d'aquests dies s'ha de veure reflectit en la coreografia, la qual ...

EL MEU SYMBALOO