dimarts, 25 d’abril del 2017

LA IMPORTÀNCIA DE PARLAR BÉ

      Actualment, vivim en un món en continu canvi. La globalització afavorix que ens arribe informació de tots els racons del món, i això provoca canvis en l'educació, a la nostra escola.
       Aquesta barreja de cultures i nous invents ens fa que ens arriben nous termes, noves idees, les quals hem d'incorporar en el nostre parlar. Per això, cal ampliar la terminologia de la llengua, i amb això una normalització terminològica.
      En el cas de la llengua valenciana hem de tindre en compte la situació de diglòssia actual front al castellà, perquè una invasió de manlleus i calcs, principalment derivats de l'anglés, pot provocar una situació més minoritzada de la llengua.
      El valencià te les ferramentes per a crear els neologismes que substituïsquen els mots que ens arriben d'altres llengües, d'aquesta manera crearem formes més genuïnes per a la llengua. La llengua és un patrimoni cultural el qual hem de preservar i defendre, fins i tot, d'altres llengües.
      Per concloure, cal dir que si és important la normalització terminològica del valencià, tambè ho és la necessitat d'incloure un plurilingüisme ferme i sòlid al nostre sistema educatiu i a la nostra societat. Però, aquest ja és un altre tema.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

INSTRUCCIONS PEL LLIURAMENT DEL VÍDEO-COREOGRAFIA

     Com bé sabeu, tota aquesta feina que heu anat fent al llarg d'aquests dies s'ha de veure reflectit en la coreografia, la qual ...

EL MEU SYMBALOO